5. Ole inimene

 Miks peaks võrgus inimene olema?


Iga inimese soov on, et ka temaga käitutaks nagu inimesega. Peamine eeldus selleks on tingimus, et sa käitud ise ka nagu inimene. Hoiad oma kõnemaneeri korrektsena, suhtud teistesse austusega ning pakud alati oma abi seal kus võimalik. Kui sa teed omalt poolt vajaliku, siis võid peaaegu kindel olla, et õiges keskkonnas käitutakse sinuga sama moodi.

Pealegi jääb kõigest mida sa teed internetti jälg. Eriti ohtlikuks muutub olukord siis, kui sa teed endast internetis hoopis teise persooni, kui sa päriselus oled. Naljaga või mitte, võib ebameeldivate kommentaaride ja muu sarnase postitamine viia olukorrani, kus inimesed hakkavad oma arvamust sinu kohta kujundama läbi selle, milline sa internetis oled. See võib omakorda mõjutada su töö kui ka eraelu, kui järsku hakkavad näiteks vähenema karjäärivõimalused või sa avastad, et kümnest kirjasõbrast on alles kaks. 

Isiklikult üritan alati internetis korrektne olla, eriti avalikes ruumides või siis võõra inimesega suheldes. Näiteks suvel müügitööd tehes harrastasin kliendiga suheldes alati korrektset kirjakeelt, samas tajudes, millal ja kuidas võib hakata inimesega vabamalt suhtlema. Lõppkokkuvõttes päädis see olukorraga, kus sain väga positiivset tagasisidet ning laiendasin läbi nende heade kogemuste oma klientuuri, kui rahulolevad kliendid jagasid minu kontaktandmeid. 

See on ka põhjus, miks peaks võrgus inimene olema. Esiteks võidab sellest suhtleja ise tohutult. Olgu tegemist kas müügitöö või mõne foorumi aruteluga - kui inimene käitub adekvaatselt, siis haarab ta endaga suhtlusesse järjepidevalt uusi inimesi, läbi mille suurendab ta oma kogemustepagasit ning omandab uusi teadmisi. Teiseks võidavad kõik, kes astuvad arutellu selle suhtlejaga, kes käitub nagu inimene. Põhimõte on sama, mis esimese põhjuse juures, toimub meeldiv suhtlus, mis hea produktiivsuse korral kordub regulaarselt. 

Comments

Popular posts from this blog

Andmeturveː tehnoloogia, koolitus ja reeglid

Mõtteid sellest, et kuidas saada häkkeriks?

Litsentsid ja autoriõigus